Cumhurbaşkanı Erdoğan S-400 sistemiyle ilgili açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan S-400 sistemiyle ilgili açıklama yaptı
15.07.2019
A+
A-

Gazete ve televizyon kanallarının genel yayın yönetmenleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400 ile ilgili açıklama yaparak, “Tarihimizin şu anda en önemli anlaşması, S-400 anlaşmasıdır. Çünkü bu bir pazar olma mantığı değildir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazete ve televizyon kanallarının genel yayın yönetmenleri, bazı yazar ve akademisyenlerle Vahdettin Köşkü’nde bir araya geldi.

Erdoğan, ABD’li Cumhuriyetçi Kuzey Carolina Senatörü Lindsey Graham’ın Türkiye düşmanı biri olduğunu belirterek, “Böyle bir zatın, senatoya getirmiş olduğu bu tehdit, Türkiye ile ABD ilişkilerini adeta bozmaya yönelik hesapsız bir tehdittir. Ben inanıyorum ki Sayın Trump bu oyuna gelmeyecektir.” dedi.

“S-400 TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ ANLAŞMASIDIR”

“Tarihimizin şu anda en önemli anlaşması, S-400 anlaşmasıdır.” diyen Erdoğan, şunları söyledi; “Zaten biz şu 18 yıllık süreç içinde yüzde 20 yerli savunma sanayine sahipken, bugün yüzde 70’e dayandık. Bunu da ne yeterli bulmadık. Şu an 300 kilometre menzilli füzelerimiz var ama istiyoruz ki savunma hattımızı çok daha güçlü hale getirelim. Bu adım bizim savunmadaki en güçlü adımımız olacak. Bununla da kalmayacağız, bu bizim gerek yazılım noktasındaki gücümüzü arttıracağı gibi atacağımız adımlarda da bizim bundan sonraki süreçte, neyi, ne zaman, nasıl atacağız bunun çalışmalarını da gerek savunma sanayi, gerek şu anda savunma teknoloji bakanlığımız müşterek yaptıkları çalışmalarla bu adımları bir an önce atmanın gayreti içindeler. Yoğun çalışmalarımız devam ediyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.