İmamoğlu’nun Londra temasları başladı

İmamoğlu’nun Londra temasları başladı
14.11.2019
A+
A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Londra’daki temaslarına sabahın erken saatlerinde başladı. İlk olarak Türkiye Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın’ı ziyaret eden İmamoğlu, ardından Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Başkan Yardımcısı Sir Simon Fraser ve ekibi ile bir araya geldi.

Toplantıdan sonra Reuters haber ajansına röportaj veren İmamoğlu, Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Sadık Khan ile bir araya gelmesi öncesinde, öğle yemeğinde London&Partners (L&P) Ajansı CEO’su Laura Citron’ın konuğu oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Londra’daki temaslarına Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın’ı ziyaretle başladı. İmamoğlu ve beraberindeki heyet, kaldıkları otelden büyükelçilik binasının bulunduğu binaya yürüyerek ulaştı. İmamoğlu, yaklaşık 1 saat süren ziyaret sonrasında Yalçın’a, İstanbul temalı bir çini tablo hediye etti.

İmamoğlu, büyükelçilik ziyaretinin ardından Chatham House’a (Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü) geçerek Başkan Yardımcısı Sir Simon Fraser ve ekibi ile bir araya geldi. Birleşik Krallık-Türkiye, İstanbul-Londra ve İstanbul-Chatham House ilişkilerinin ele alındığı görüşmede, İngiltere İstanbul Başkonsolosu Judith Slater de bulundu.

İmamoğlu, görüşmelerin ardından Chatham House binasında, Reuters’a bir röportaj verdi. İmamoğlu’nun röportajın ardından sonraki adresi ise London&Partners (L&P) Ajansı’nın, İBB Başkanı onuruna verdiği, öğle yemeği daveti oldu. Yemekli toplantıda L&P CEO’su Laura Citron, Doğrudan Yabancı Yatırım Direktörü Neil Bridge ve Ticaret&Büyüme Direktörü Janet Coyle da ev sahibi sıfatlarıyla hazır bulundu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.