İYİ Partili Türkkan: Milletin denetleme yetkisi olan Meclisi istiyoruz!

23.04.2019
A+
A-

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan Meclis’te 23 Nisan için yapılan özel oturumdaki konuşmasında, “İYİ Parti olarak milletin denetleme yetkisi olan meclisi istiyoruz. Meclis, milli birlik ve beraberliğin sembolü olması gerekir” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 23 Nisan için yapılan özel oturumunda konuştu.

Lütfü Türkkan, Meclis’in denetleme yetkisi ile ilgili açıklamalar yaptı. Türkan, “İYİ Parti olarak milletin denetleme yetkisini olan meclisi istiyoruz. Meclis, milli birlik ve beraberliğin sembolü olması gerekir” ifadelerini kullandı.

Lütfü Türkkan’ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

“ULUSUN KADERİNİ YİNE ULUS BELİRLEYECEK”

“99 yıl önce açılan bugün meclisimiz Kurtuluş Savaşı’nı yönetmiştir. Osmanlı’dan 1. Dünya savaşından yenik çıkmasıyla Mustafa kemal paşa Amasya tamimi ile Erzurum kongresinde ulusun kaderini yine ulus belirleyecek şeklinde kararlar alındı. TBMM’nin adını duyurduğu genelgelerle 23 Nisan 11920’de tüm dünyaya ilan etti. Milletimiz TBMM’ye saygı duydu. Milli Egemenlik TBMM’de vücut buldu.

Ancak üzülerek ifade etmek gerekirse kurtuluş savaşı idare etmiş meclis bugün yetkileri alınmıştır. 16 Nisan anayasa değişikliğinde meclisin bütçe yapma yetkisi elinden alınmıştır. Meclisi, Cumhurbaşkanlığını danışmanlık yapan konuma getirilmiştir. Yeni sistemde hükümetlerin meclisten güvenoyu almaya gerek kalmamıştır. Yasama organın asli unsurları olan vekillere bakanlar cevap vermemektir. Kaşla gözle arasında bazı maddeler torbadan çorbaya çevrilerek meclisten yasalar çıkıyor.”

“MİLLETİN DENETLEME YETKİSİ OLAN MECLİSİ İSTİYORUZ”

“Sandıktan çıktım ne istersem yaparım anlayışı milli iradeyle bağdaşmaz. 15 Temmuz’da kahraman milletimizin egemenliğini almak artık düşünülemez. Erkler ayrılığından büyük sorunlar görülmektedir. Her konuda Cumhurbaşkanı’nın karar vermesi sorumluluğu Cumhurbaşkanı’nın omuzlarına büyük yük yükler. İYİ Parti olarak milletin denetleme yetkisi olan meclisi istiyoruz. Meclis, milli birlik ve beraberliğin sembolü olması gerekir.”

“23 NİSAN DÜNYA ÇOCUKLARINA ARMAĞAN EDİLMİŞ TEK BAYRAMDIR”

“23 Nisan dünya çocuklarına armağan edilmiş tek bayramdır. Çocuklarımızı iyi yetiştirirsek Türkiye kazanır. Çocuklarımıza adaletli yaşadıkları dünyayı sordukları bireyler olarak yetiştirmeliyiz. Türkiye ittifakı söylemine bizzat cumhurbaşkanı tarafından adım atılmasını önemsiyoruz.”

(YeniÇağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.