İYİ Partili Ümit Özdağ’dan seçim tekrarı uyarısı

İYİ Partili Ümit Özdağ’dan seçim tekrarı uyarısı
24.04.2019
A+
A-

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, katıldığı canlı yayında, Türkiye’nin normale dönmesi gerektiğini belirterek, İstanbul’daki seçimlerin tekrarlanması durumunda ekonominin büyük yara alacağını ve doların yükseleceğini söyledi.

Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, KRT TV’de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul’da seçimin tekrarlanması durumunda ekonominin duracağını söyleyen Özdağ, doların da yükselişe geçeceği uyarısında bulundu.

İYİ Partili Özdağ, “Seçimlerin tekrarlanmasını kim istiyorsa Türkiye’nin dostu değildir” şeklinde konuştu.

Özdağ’ın açıklamaları şöyle:

“Bütün siyasi partiler siyasi güçlerini bir ilde toplayacak. AKP, CHP, İYİ Parti bütün parlamento İstanbul’da toplanacak. Örgütler gelecek il ilçe başkanları. Bu arada ekonomi duracak, dolar fırlayacak. Bu arada Avrupa’dan seçimlere ilişkin eleştiri yükselecek.

Merkez Bankası’nda ne kadar rezerv var. Yetersiz olduğu kesin. Bu dar alanda paslaşmalar başlayacak, doğrusu kriz çok yakın olacak.Böyle dar alanda tahrik, provokasyon riski artar. Terör örgütlerine Türkiye’yi karıştırmak isteyen güçlere meydan açarsınız. Seçimlerin yenilenmesini kim istiyorsa ne Türkiye’nin dostudur ne de Sayın Erdoğan’ın. Bunu Erdoğan istiyorsa o da kendi dostu değil.”

“ANAYASASI ASKIDA OLAN BİR ÜLKEYİZ”

YSK’nın KHK’lı seçmenler hakkında verdiği kararı da değerlendiren Özdağ, seçimin tekrarlanacağını düşünmediğini söylerken, “YSK’nın seçimleri iptal etmesi mümkün olur mu çok zannetmiyorum. Ama burası Türkiye. Anayasası askıda olan bir ülkeyiz. Zaman zaman hukukun çok rahatlıkla eve yollandığı bir ülkeyiz. Onun için bitti diyemiyoruz. YSK’nın son kararı alması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.