Kızılay’dan bağış kampanyası

Kızılay’dan bağış kampanyası
29.03.2020
A+
A-

Kızılay coronavirüs salgınına karşı yapılan mücadelede bağış kampanyası başlattı. Coronavirüs salgını başladığı günden bu yana ortalıkta gözükmeyen Kızılay, vatandaşlardan coronavirüs salgınına karşı yapılan mücadelede bağış istediği gün, nihayet sokağa çıktı. Devletin vatandaşlara “EVDE KAL” çağrısını yanlış anlayan Kızılay yetkilileri, günlerdir bu çağrıya uydular ve sokağa yardıma çıkmadılar. Sonuç olarak Kızılay, “EVDE KALDI.”

Basının ve vatandaşların sosyal medyada yoğun tepki ve eleştirileri sonunda Kızılay yetkilileri, muhtaç vatandaşlara erzak dağıtmaya başladı. Coronavirüs salgını Türkiye’ye şubat ayı içinde girmesine rağmen kılını kıpırdatmayan Kızılay yetkilileri, bu arada diğer devletlere yardım etmekteydiler. Kızılay yetkililerinden bugüne kadar hasta sayısı yükseldiğinde tespit edilen alanlara ‘Sahra hastaneleri kuracağız’ beyanatı da duyulmadı.

Vatandaşların, ‘KIZILAY NEREDE?’, ‘KIZILAY EVDE Mİ KALDI?’ sorularından bunalan Kızılay yetkilileri, 26 Mart, 27 Mart ve 28 Mart tarihlerinde sadece 8 ilde vatandaşlara yaptıkları erzak yardımları fotoğraflarını nihayet 28 Mart tarihinde Kızlıy sosyal medya hesaplarında paylaştı.

Türkiye’de 81 il var, Kızılay diğer illerde hala neden yok? Kızılay, nasıl ki şehirlerin meydanlarında mobil araçlar ile bağışı yoluyla kan topluyor ve vatandaşlarımız seve seve veriyor; aynı görev bilincini vatandaşlarımız da Kızılay’dan bekliyor;  mobil araçlarda coronavirüs testleri yapamaz mı? Çünkü bizim başka Kızılay’ımız yok. Kızılay tarihi bir kurumdur; yöneticiler, bunun bilinci ile Kızılay’ı vatandaşlarımızın yararına yönetmek zorundadır.

KIZILAY’IN ERZAK DAĞITTIĞI İLLER

1- İstanbul’da 26 Mart 2020 tarihinde saat 16.04’te vatandaşlara erzak dağıtımına başladı.

2- Diyarbakır’da 26 Mart 2020 tarihinde saat 17.27’de vatandaşlara erzak dağıtımına başlandı.

3- Rize’de 26 Mart 2020 tarihinde saat: 21.41’de vatandaşlara erzak dağıtımına başladı.

4- Van’da 26 Mart 2020 tarihinde saat 22.29’da vatandaşlara erzak dağıtımına başladı.

5- Gaziantep’de 26 Mart 2020 tarihinde saat 23.04’e vatandaşlara erzak dağıtımına başladı.

6- Düzce’de 27 Mart 2020 tarihinde saat 13.11’de vatandaşlara erzak dağıtımına başladı.

7- Bursa’da 28 Mart 2020 tarihinde saat 12.05’e vatandaşlara erzak dağıtımına başladı.

8- Antalya’da 28 Mart 2020 tarihinde saat 13.31’de vatandaşlara erzak dağıtımına başladı.

KIZILAY CORONA SALGINI İÇİN BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLATTI!

Kızılay’ın twitter hesabında paylaşılan videonun sonunda EVDEKAL yaz 2868’e gönder ifadesi yer alıyor.

Corona salgını Türkiye’nin tamamını etkilerken Kızılay’ın Erbil ve Endonezya’ya maske, gıda kolisi dağıtması ve dezenfektasyon yapması tepki çekmişti. Sinan Oğan duruma tepki göstererek “Sen kimin Kızılayı’sın?” diye sormuştu.

Kızılay, corona virüsü salgını nedeniyle Irak’a 30 bin maske ve 475 koli gıda gönderdi, Endonezya’da ise cami ilaçlaması yapmıştı.

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır da Kızılay’ın Türkiye’deki sorumluluklarını yerine getirmediğini belirterek, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a istifa çağrısında bulunmuştu:

“Kerem Kınık, Erbil’e maske dağıtım işiniz bittiyse artık bir zahmet kafanızı ülkemize çevirin, vatandaşımıza karşı sorumluluğunuzu yerine getirin, ya da sağlık çalışanlarımız, polislerimiz, zabıta ve belediye görevlilerimizden utanın ve istifa edin.”

Kızılay’dan coronavirüs ile mücadelede bağış kampanyası:

‘YARDIMLAR YEREL KAYNAKLARDAN TEMİN EDİLDİ’

Kızılay ise bu eleştiriler üzerine bir açıklama yaparak 16 ülkede Kızılhaç dernekleri ile birlikte insani yardım çalışmaları yapıldığını bildirdi. Erbil’de 30 bin maske ile gıda yardımının Türkiye’den değil yerel kaynaklardan temin edilip dağıtıldığı, Endonezya’daki cami ilaçlamasının da bu kapsamda olduğu vurgulandı.

Kızılay, depolarında yurt içinde dağıtılmak üzere 150 bin aile için gıda ve yardım kolisi, 100 bin aile için de hijyen kolisi hazırlandığı kaydedildi. Geçim sıkıntısı çeken 75 bin aileye de 400’er TL nakit para yardımı yapılacağı açıklandı.

Kızılay’ın twitter hesabından bazı illerde 65 yaş üstü vatandaşlara yapılan yardım fotoğrafları paylaşıldı:

(Kaynak: indigodergisi.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.